Τολό, Ναύπλιο, Αργολίδα, Πελοπόννησος. Η χερσόνησος της Πελοποννήσου χωρίζεται από την κεντρική Ελλάδα με τον ισθμό της Κορίνθου μόλις μία ώρα νότια της Αθήνας και για πολλά χρόνια θεωρείτε νησί.

Η Πελοπόννησος συμμετείχε πάντα ενεργά στους πολέμους των ιστορικών χρόνων και εδώ βρίσκονται μέρη όπως η Αρχαία Ολυμπία (σπίτι των ολυμπιακών αγώνων), οι Αρχαιες Μυκήνες (υπεύθυνες για ολόκληρη τη Μυκηναική εποχή), το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου (χτισμένο πριν από πάνω 2000 χρόνια με την εξαιρετική ακουστική του), τα Βυζαντινά μοναστήρια του Μυστρά,η Σπάρτη, ο Ισθμος της Κορίνθου, η Αρχαία Κόρινθος, η αρχαιολογική τοποθεσία της Νεμέας και πολλά άλλα.

Η Αργολίδα, και συγκεκριμένα το Τολό έχει υπάρξει για πολλά χρόνια δημοφιλής βάση για τους τουρίστες που θέλουν να εξερευνήσουν την Πελοπόννησο και επιστρέφουν ξανά και ξανά για να δούν αυτά τα απίστευτα μέρη. Είναι απόλαυση να διασχίζεις τους δρόμους της Αργολίδας μέσα από τις πορτοκαλιές και τις μανταρινιές, ιδίως την άνοιξη που το άρωμα των ανθών πλανάται βαρύ στον αέρα.

Το Ναύπλιο, η πρώτη πρωτεύουσα της ελεύθερης χώρας, βρίσκεται μόλις 10χλμ. από το Τολό και είναι μία μαγική πόλη γεμάτη με ιστορικά μνημεία, μουσεία, στενά σοκάκια με βενετσιάνικα υπερυψωμένα μπαλκόνια και κάστρα.

Το κάστρο του Παλαμηδιού στεφανώνει την πόλη και από την κορφή προσφέρει πανοραμική θέα ολόκληρης της πόλης και του κόλπου.

Το Μπούρτζι βρίσκεται στο λιμάνι και μπορεί κάποιος να το επισκεφτεί με βάρκα. Αξίζει επίσης να επισκεφτείς και το κάστρο της Ακροναυπλίας. Τα μουσεία του Ναυπλίου είναι καλά δομημένα και πολύ ενδιαφέροντα, υπάρχει η πρόσφατα  ανακαινισμένη αρχαιολογική τοποθεσία στη κεντρική πλατεία, το στρατιωτικό μουσείο το μουσείο παραδοσιακών στολών, το μουσείο κομπολογιού και το μουσείο του ούζου.

Το Αργος, σε απόσταση 20χλμ. είναι γραμμένο στα ιστορικά βιβλία σαν η αρχαιότερη κατοικήσιμη πόλη της Ευρώπης και διαθέτει αρχαίο θέατρο και το κάστρο Λάρισσα πάνω στο λόφο. Κάθε Τετάρτη και Σάββατο υπάρχει λαική αγορά που διαθέτει ντόπια προιόντα, ρούχα και είδη νοικοκυριού.

Τέλος αφιερώστε λίγο χρόνο να δείτε τα χωριά κοντά στο Τολό, το καθένα με τη δική του γοητεία. Το Δρέπανο με τη μεγάλη παραλία του την Πλακα, το Βιβάρι ένα παραδοσιακό ψαροχώρι,την Κάντια και τα Ιρια κατα μήκος της ακτής.

 

     

Χρυσό Φεγγάρι Ενοικιαζόμενα Δωμάτια & Ταβέρνα, Ακτής 52, Τολό 21056, Αργολίδα - Tηλ.: +30 27520 59323 - Κινητό: +30 6945770980 - Fάξ: 27520 58083 - e-mail: info@goldenmoon.gr
 

This website is designed, hosted and maintained by e-magine solutions, Nafplion - The design, text and photographs are copyright © on behalf of the Golden Moon, Tolo - All Rights Reserved